DanmarkNorgeSverigeStorbritannia

En eller flere?

Gullhamsteren trives best alene. I vill tilstand er det bare i parringstiden hunner og hanner kommer samme, og de forlater hverandre rett etter parringen. Hunnen lever bare noen uker sammen med ungene sine. En hamster som bor hos mennesker trenger derfor ikke derfor ikke selskap av artsrfender for og trives. Søsken av samme kull kan komme godt overens med hverandre, men det er ikke alltid det går like bra. Når buret er stort, variert og spennede med masse av utstyr, er faren for slossing mye mindre. Skal jeg velge Hann eller hunn? ......


Les hele saken >>

Hamster

Av gnagerer er hamsteret idag det mest populære av alle kjæledyr. Den er lett og temme, og som regel blir den fort renslig. Hamsteren er et av de få dyrene som trives best alene. Har du to hamster sammen, kan det fort oppstå konflikter. De er selskapelige ovenfor mennesker, men ikke ovenfor hverandre. Det er også greit og vite at hamsteren er ett nattdyr, dvs at en sover om dagen og er våken om kvelden/natten. 

Når man hører ordet ''hamster'', tenker man som regel først på gullhamsteren med den gullfargete pelsen og de store svarte knappeøynene. I 1839 ble gullhamsteren oppdaget av den britiske Zoologen george Waterhouse i nærheten av den syriske byen Aleppo.

                 


Les hele saken >>